Swedish/Svenska http://www.vikingship.se/oldviking/svs/varfor_svsS.html
Copyright © @vikingship.se 

  
   

Vikingshipsite
Vikingaskeppet Vidfamne
Ove Långe och SVS
Därför är jag med i SVS ?


Hem 
Åter 

Det började egentligen för flera år sedan. I början på 1990-talet hade mitt historieintresse väckts på allvar. Jag och en kompis blev medlemmar i SVS 1994 efter att vi tittat på skeppet. Det tog dock lång tid innan jag blev aktiv medlem. Orsaken var att jag bor långt bort och Vikingaskeppet Sigrid Storråda kom emellan.

Sommaren 1998 var jag ute med Sigrid Storråda i Vänersborg. Det var SM-tävlingar i jolle segling. Samtidigt arrangerades en medeltidsmarknad och ett Vikingaskeppsmöte med tävling. Jag hade två år tidigare dragit in en ny kompis i Sigrid-gänget. Fredrik "Frode Tjärvälte" och jag tog direkt tillfället att hälsa på Vidfamne och Starkodder när vi kom till Vänersborg.

Vi blev väldigt väl mottagna och vi blev genast goda vänner med SVS-gänget. De är ett underbart gott gäng och har alltid roligt tillsammans. Under veckan passade föreningarna på att visa sina skepp och bjöd in varandras besättningar att prova varandras skepp. Det var härligt.

När veckan var slut och vi skulle stanna i vår hemstad blev vi bjudna till Sikhalls hamn strax norr om staden på helgen. Där lärde vi känna gänget och vi grillade och bastade mm. Vi följde med dom genom göta älv till Trollhättan där vi tog farväl. Det var med sorg vi åkte hem. En sån underbar helg jag haft.

Därefter har jag tillbringat många helger med SVS och har också seglat många veckor (nästan 15 veckor) på Vidfamne. Det blir betydligt mer.

Jag är fast i SVS.

Upp              Åter              Hem

 

 

Besök SVS websida. [ Sällskapet Vikingatida Skepp ]

 

[ © Ove Långe Vikingship site ]
© 2001 Ove Långe
@vikingship.se